Україна та Японія обговорили посилення співпраці у сфері гуманітарного розмінування

Україна та Японія обговорили посилення співпраці у сфері гуманітарного розмінування

Фото
Укрінформ
Українська і японська сторони обговорили посилення співпраці у сфері гуманітарного розмінування.

Як передає Укрінформ, про це йшлося у рамках робочого візиту української делегації МВС і Міністерства економіки до Японії за запрошенням Японського агенства міжнародної співпраці (JICA), повідомляє МВС.

Сторони обговорили посилення японської підтримки для України у сфері гуманітарного розмінування.

На початку зустрічі заступник міністра закордонних справ Японії Ясуші Хосака наголосив, що питання розмінування – дуже важливе, оскільки стосується безпосередньо життя людей.

“Ми зацікавлені в тому, щоб Україна отримала ті знання та досвід у сфері розмінування, які є в Японії. Ми повністю підтримуємо Україну і надалі будемо це робити. Також ми збираємось докласти усіх зусиль для того, щоб допомогти вам у питаннях розмінування”, - підкреслив Хосака.

Читайте також: Міжнародні партнери виділили Україні понад $700 мільйонів на гуманітарне розмінування - Мінекономіки

Він поінформував, що “посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі зараз співголовує у секторальній робочій групі з гуманітарного розмінування”.

“Завдяки цій участі ми маємо детальну інформацію стосовно потреб України і, відповідно, можемо грунтовніше реагувати на ваші запити. Ми готові надалі підтримувати Україну. І не лише в питаннях розмінування - Японія готова надавати усю необхідну допомогу в інших затребуваних сферах”, - додав Хосака.

Своєю чергою, заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драпʼятий подякував МЗС та всьому уряду Японії за сталу підтримку України та довгострокові плани співпраці.

За його словами, “роль і значення Японії в наданні Україні допомоги із розмінування є лідерською та стратегічною. Японія підтримала на всіх рівнях запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським формулу миру, яка складається із 10 пунктів. Щонайменше чотири пункти прямо повʼязані із гуманітарним розмінуванням, а саме радіаційна і ядерна безпека, протидія екоциду, продовольча безпека, енергетична безпека. Японія допомагає Україні не на словах, а конкретними справами”.

Читайте також: Японія вже надала Україні понад $12 мільярдів: Зеленський подякував Кішіді за допомогу

“З нашого боку можу запевнити, що кожна одиниця техніки, обладнання, спорядження використовуються піротехніками ДСНС щодня під час робіт з розмінування територій. Понад 780 тисяч вибухонебезпечних предметів уже виявили та знешкодили сапери підрозділів системи МВС. Розуміємо, що ця кількість зростатиме, тому допомога у посиленні спроможності України в сфері протимінної діяльності - неоціненна”, - резюмував Драпʼятий.

Як повідомляв Укрінформ, Україна може перейняти у Камбоджі досвід утилізації вибухонебезпечних предметів

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-