Дітям загиблих добровольців збільшать виплати

Дітям загиблих добровольців збільшать виплати

Укрінформ
Із квітня діти загиблих добровольців, які не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ), отримуватимуть допомогу в підвищеному розмірі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

«…У березні 2024 р. уряд прийняв рішення про збільшення розмірів адресної допомоги дітям загиблих Захисників-добровольців, які не входили до складу ДФТГ. Відтепер вони отримуватимуть державну соціальну допомогу підвищеного розміру», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що відповідним рішенням уряд врегулював правову колізію, яка виникла через те, що на початку повномасштабної війни, стаючи на захист країни, не всі добровольці були оформлені до складу добровольчих формувань територіальних громад. Донедавна – через правову неврегульованість – діти таких добровольців, отримували виплати нижчі за виплати для дітей загиблих Захисників та Захисниць України.

Відтак, з 1 квітня розмір допомоги підвищено з 2 361 грн до 7 800 грн на одну неповнолітню дитину та до 6 100 грн - на кожну, якщо в сім’ї двоє і більше дітей. Виплата у таких розмірах буде здійснюватися щомісячно.

Читайте також: Уряд ухвалив рішення про додаткові ₴ 70 тисяч для військових на передовій

У Мінсоцполітики зазначають, що підвищення відбулось автоматично, додатково звертатись нікуди не потрібно.

Як повідомлялося, уряд розширив перелік категорій дітей, які зможуть безоплатно оздоровитися у 2024 році у Міжнародному дитячому центрі “Артек” у Закарпатті. До переліку додано дітей учасників бойових дій, зокрема і добровольців, дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України і дітей, зареєстрованих як ВПО, які отримують допомогу на проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-