У Берліні 13 українським захисникам з ампутаціями встановлять інноваційні протези

У Берліні 13 українським захисникам з ампутаціями встановлять інноваційні протези

Фото
Укрінформ
У четвер, 18 квітня, перших 13 українських захисників із ампутаційними пораненнями вирушили до військового госпіталю Берліна, де їм встановлять сучасні інноваційні протези.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив київський міський голова Віталій Кличко. 

Кличко зауважив, що в березні, під час візиту до Києва, німецькі фахівці висловили готовність протезувати у Берліні 60 українських військових.

За його словами, разом із захисниками поїхали й шестеро київських техніків-протезистів, які навчатимуться у Німеччині цій справі. «А після повернення працюватимуть у новому Центрі протезування військових», - додав мер Києва.

Читайте також: В Україні за два роки війни кількість людей з інвалідністю збільшилася на 300 тисяч

Також київський міський голова нагадав, що центр спільно з німецькими фахівцями створюють на базі міської лікарні №12. Про сприяння німецької сторони у створенні такого центру було домовлено з мером Берліна Каєм Вегнером під час візиту Кличка до столиці Німеччини у вересні минулого року.

Інноваційне протезування для 13 українських захисників з ампутаціями у Берліні / Фото: Telegram Кличка

«Сьогодні триває процес постачання обладнання, закупленого німецькою стороною. Місто розпочало облаштовувати приміщення майбутнього центру», - зазначив мер Києва.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці на базі однієї з міських лікарень спільно з німецькими фахівцями створюють сучасний муніципальний центр протезування для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-