Канада готова допомогти у впровадженні стратегії кар'єрного росту молодих лідерів у ЗСУ

Канада готова допомогти у впровадженні стратегії кар'єрного росту молодих лідерів у ЗСУ

Укрінформ
Канада готова надати Україні експертну підтримку у впровадженні стратегії кар'єрного зростання молодих лідерів у Збройних силах.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство оборони України, про це йшлося під час зустрічі заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової і керівниці канадського урядового проєкту PROTECT2 Маріси Кемпер.

Калмикова зауважила, що використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО для підтримки гендерної рівності у Збройних силах України є основою для реалізації гендерної політики серед військових.

"Україна зробила суттєві кроки для реалізації принципів гендерної рівності в армії. Ми впроваджуємо нові правила щодо використання гендерно чутливої мови, працюємо над створенням умов для реалізації жінок у війську, зокрема на керівних та бойових посадах. Ми й надалі будемо використовувати найкращий західний досвід для реалізації гендерної політики у війську", - підкреслила вона.

Учасниці зустрічі також обговорили питання взаємної передачі практичного досвіду між країнами НАТО й Україною, реалізації спільних проєктів, а також фахової експертизи політики людського капіталу.

"У Канаді активно впроваджуються стратегії кар'єрного зростання молодих лідерів у Збройних силах. Подібний підхід міг би бути дуже корисним і для України. Ми готові надати експертну підтримку за цим напрямком", - зазначила Кемпер.

Читайте також: Українська діаспора закликає Канаду збільшити військову допомогу Україні

Учасниці зустрічі обговорили напрацювання інструментів щодо гендерної інтеграції у ЗСУ, включно із тренінгами з гендерної рівності для усіх військовослужбовців.

Програма PROTECT2 вже провела навчання для 200 гендерних радників сектору оборони та активно працює над інтеграцією гендерної рівності у стратегічні документи оборонного сектору.

Як повідомляв Укрінформ, члени делегації Верховної Ради обговорили з міністром оборони Канади Білом Блером і спікером Палати громад Грегом Фергюсом посилення військової підтримки України.

Фото: www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-