Понад 200 українських медиків пройшли навчання за кордоном у березні

Понад 200 українських медиків пройшли навчання за кордоном у березні

Укрінформ
Протягом березня 2024 року 224 працівники закладів охорони здоров’я України пройшли навчання за кордоном.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає Укрінформ. 

«Українські медики продовжують переймати досвід іноземних колег та підвищувати свій професійний рівень та практичні навички. Зокрема, протягом березня 2024 року 224 працівники закладів охорони здоров’я, серед яких – 98 лікарів з 56 медзакладів з різних областей України, взяли участь у наукових заходах (конференції, конгреси, зʼїзди, форуми), освітніх заходах (стажування, навчання, тренінги, семінари) та обміні досвідом», – йдеться в повідомленні. 

У МОЗ зазначили, що українські медики пройшли навчання у Німеччині, Польщі, Італії, Нідерландах, Іспанії, Франції, Бельгії, Австрії, США та в інших країнах. Навчальні обміни відбуваються у рамках міжнародного медичного партнерства. 

«Сьогодні ми розуміємо, що кожній медичній системі для підвищення власної ефективності необхідно налагоджувати безпосередні зв’язки з іноземними колегами та обмінюватись кращими міжнародними практиками. Саме тому ми започаткували програму міжнародного медичного партнерства. Таким чином, наші медики мають можливість переймати кращий досвід, а також ділитися власними знаннями та навичками, враховуючи досвід роботи під час протидії пандемії COVID-19 та викликам, спричиненим повномасштабною війною. Така взаємодія дає змогу підвищити якість меддопомоги та впроваджувати передові світові практики в українську систему охорони здоров’я», – сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Читайте також: Первинну психологічну допомогу можуть надавати вже понад 70 тисяч сімейних лікарів - Ляшко

Як повідомлялося, проєкт міжнародного медичного партнерства реалізується під патронатом Третього саміту перших леді та джентльменів. 

Між українськими лікарнями та провідними світовими клініками були підписані меморандуми про співпрацю. Спершу 25 українських лікарень отримали «побратимів» в різних країнах світу для обміну досвідом та світовими практиками. На сьогодні підписано вже 34 меморандумів про співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-