В Україні реєструють підвищену захворюваність на кашлюк серед дітей - Ляшко

В Україні реєструють підвищену захворюваність на кашлюк серед дітей - Ляшко

Укрінформ
В Україні реєструють підвищену захворюваність на кашлюк серед дітей. У першому кварталі 2024 року зафіксовано 587 випадків кашлюка.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив на брифінгу з нагоди Всесвітнього тижня імунізації, передає кореспондент Укрінформу. 

«Зараз ми реєструємо підвищену захворюваність на кашлюк серед дітей. У першому кварталі 2024 року було зафіксовано 587 випадків кашлюка. Якщо подивитися на перший квартал 2023 року, то таких випадків було 17», – сказав Ляшко. 

Міністр охорони здоров’я нагадав, що проти кашлюка потрібно зробити чотири щеплення у дитячому віці. 

Крім того, за його словами, згідно з показниками 2023 року в Україні найкраща ситуація щодо охоплення вакцинацією проти кору, краснухи та паротиту – вдалося досягнути показника щеплення до 92%. 

«Це дозволило нам утримати епідеміологічну ситуацію проти кору на стабільному рівні, оскільки сьогодні у країнах Європейського Союзу спостерігається спалах кору. Україна, завдяки тому, що вчасно запустила загальнонаціональну кампанію проти кору, утримує епідеміологічну ситуацію на стабільному рівні», – сказав Ляшко.

Читайте також: В Україні зросли показники охоплення профілактичними щепленнями - Ляшко

Він зауважив, що під час війни Україні вдалося побороти спалах вакцинокерованого поліомієліту. У 2022 році були виявлені випадки захворювання у Вінницькій та Закарпатській областях, але робота медиків, міжнародних партнерів дозволила відпрацювати це і запобігти подальшому поширенню, додав міністр.

Він закликав українців дослухатися до порад своїх сімейних лікарів та зробити щеплення, які були пропущені. 

«Це стосується як дітей, так і дорослих, які з 16 років повинні кожні десять років робити щеплення проти дифтерії і правця. Цим ви допоможете тримати медичну систему на військових рейках і пріоритезувати надання медичної допомоги тим, хто страждає від наслідків війни», – підкреслив Ляшко. 

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2024 року в Україні зафіксували 23 випадки захворювання на кір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-