Міндовкілля цьогоріч активізує реформу екологічного контролю

Міндовкілля цьогоріч активізує реформу екологічного контролю

Укрінформ
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець обговорив з командою Агентства США з міжнародного розвитку USAID концепцію реформування Державної екологічної інспекції.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міндовкілля, передає Укрінформ.

В ході зустрічі Стрілець розповів про цифрові напрацювання Міндовкілля протягом останніх трьох років та результати роботи зі зменшення корупційних ризиків.

Серед іншого міністр наголосив, що окремий трек, який активізує міністерство цього року, – реформа державного екологічного контролю. Вона теж покликана уникнути корупційних ризиків під час перевірок підприємств та забезпечити збереження живої природи.

Читайте також: Україна та Німеччина готують новий проєкт для лісового сектору

Зазначається, що учасники заходу обговорили концепцію реформування Державної екологічної інспекції України.

«Впевнений, що наші цифрові інструменти зведуть до нуля корупційні ризики у дозвільних процесах, а також дозволять нам відкрити максимум інформації громадськості», - наголосив Стрілець.

Як повідомлялося, в ЕкоСистемі працюють майже 92,5 тис. підприємців; для них доступна 21 послуга із 29 наявних у сфері довкілля. Загалом за цей час за допомогою сервісу бізнес оформив понад 120 тис. дозвільних документів.

Фото ілюстративне: Держекоінспекція Поліського округу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-