Кулеба - про повернення чоловіків з-за кордону: Це питання справедливості

Кулеба - про повернення чоловіків з-за кордону: Це питання справедливості

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав чоловікам за кордоном, що легальний статус і соціальні пільги вони мають завдяки державі. Повернутися до України було б справделиво щодо неї та інших чоловіків.

Про це він заявив на спільному з латвійською колегою Байбою Браже брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що це справедливо по відношенню до українських чоловіків, які залишилися в Україні, які працюють в українській економіці та борються в українській армії. Я гадаю, що по відношенню до них буде справедливо, якщо чоловіки з-за кордону повернуться до України і стануть пліч-о-пліч із ними на захист своєї країни - країни, яка дала їм усе”, - зазначив Кулеба.

Він нагалосив на тому, що чоловіки мобілізаційного віку, які з різних причин вирішити залишити Україну з 24 лютого 2022 року, отримали легальний статус і соціальні пільги у відповідних країнах лише з однієї причини - тому що вони громадяни України.

“І усім, що вони зараз мають, вони завдячують їхньому українському громадянству. Якщо б вони прийшли з іншої країни, швидше за все, до них ставилися б інакше. Ці чоловіки мають про це не забувати, коли вони сперечаються, чи держава Україна їм щось винна. Вони мають не забувати, що вони винні Українській державі набагато більше”, – наголосив він.

Читайте також: Держдеп прокоментував ситуацію з поверненням українських чоловіків з-закордону

Кулеба додав, що продовжить всіма наявними засобами підтримувати українців за кордоном, але, на його думку, це питання стосується справедливості між чоловіками з-за кордону та всередині України, а також між державою Україна та її громадянами.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення про призупинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-