Лубінець анонсував хороші новини щодо повернення дітей

Лубінець анонсував хороші новини щодо повернення дітей

Ексклюзив
Укрінформ
Хороші новини щодо повернення депортованих українських дітей на Батьківщину обов'язково будуть.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець, відповідаючи на запитання, чи варто очікувати хороших новин щодо того, що Україна буде повертати більше депортованих дітей.

"Хороші новини (щодо повернення українських дітей – ред.) неодмінно будуть", – зазначив він.

Лубінець заявив, що діти після повернення на Батьківщину зазвичай обіймаються із рідними, які їм обіцяють купити все, що вони захочуть. "А потім діти розповідають, чого їм не вистачало, і в переліку часто є McDonald's. Також вони розповідають, як сумували за батьками, друзями, однокласниками. Пригадую, як одна повернута дівчинка одразу вийняла російську сім-карту, погнула і викинула. Для неї це був момент прощання із минулим життям", – розповів омбудсмен.

За його словами, повернуті діти з тимчасово окупованих територій розповідають, як до них приходили російські солдати, проводили обшуки, як били людей. "Це діти – вони розповідають те, що бачили, чого боялися, про що мріяли", – сказав уповноважений із прав людини.

Відповідаючи на запитання щодо покарання для тих, хто відповідальний за депортацію українських дітей, він зазначив, що Україна постійно над цим працює і надає всю інформацію до Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Повернення з Росії 16 українських дітей: Канада домагатиметься, щоб додому приїхали ще тисячі

"Вірю, що світ не допустити безкарність за депортацію українських дітей і цього точно не допустять самі українці", – вважає Лубінець.

Як повідомлялося, раніше Лубінець заявив, що Україна передала Катару список з іменами 561 української дитини, який уже опрацьовується російською стороною.

Повний текст інтерв'ю незабаром буде опублікований на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-