Українського хакера у США засудили до майже 14 років ув’язнення

Українського хакера у США засудили до майже 14 років ув’язнення

Укрінформ
У США засудили громадянина України Ярослава Васінського до 13 років 7 місяців ув’язнення за участь у проведенні понад 2500 хакерських атак та вимаганні 700 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністерство юстиції США.

"Сьогодні громадянина України засудили до 13 років 7 місяців ув’язнення та зобов’язали виплатити понад 16 мільйонів доларів компенсації за участь у понад 2500 хакерських атак та вимаганні викупу у розмірі понад 700 мільйонів доларів", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, яке вело ФБР, Васінський разом зі спільниками здійснив тисячі атак з використанням програми-вимагача Sodinokibi/REvil. Хакери зламали тисячі комп’ютерів по всьому світу та шифрували їх за допомогою програм-вимагачів. Потім зловмисники вимагали викуп, погрожуючи публічно розкрити дані жертв.

Васінський визнав себе винним за 11 пунктами обвинувачення у змові з метою вчинення шахрайства та у відмиванні коштів.

Його затримали у Польщі у жовтні 2021 року та екстрадували до США у березні 2022-го, передає Радіо Свобода.

Читайте також: ФБР попереджає, що китайські хакери готуються атакувати критичну інфраструктуру США

Як повідомляв Укрінформ, американський суд засудив 40-річного громадянина РФ Володимира Дунаєва до п'яти років та чотирьох місяців позбавлення волі за участь у розробці та розгортанні шкідливого програмного забезпечення, відомого як Trickbot, яке використовувалося для здійснення кібератак на американські лікарні та інші підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-