До Києва дістався естонський депутат, який влаштував велопробіг на підтримку ЗСУ

До Києва дістався естонський депутат, який влаштував велопробіг на підтримку ЗСУ

Фото
Укрінформ
До Києва прибув член Комісії з державної оборони парламенту Естонії та парламентської групи Україна-Естонія Крісто Енн Вага, який вирушив велосипедом з Таллінна в межах проєкту «Ride for Victory. Tallinn to Kyiv», аби підтримати Україну та зібрати гроші на потреби ЗСУ.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Я зробив це! Я проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває лише на відстані велосипедної поїздки, і щоб висловити підтримку захисникам. Давайте зосередимося на тому, щоб допомогти Україні виграти цю війну та перемогти терористичну Росію!», - зазначив естонський депутат.

Він також подякував усім, хто підтримував його під час поїздки, і тим, хто вже зробив пожертви. Крісто Енн Вага закликав підтримати українську армію, зробивши донат на сторінці «Ride for the Victory / Поїздка до Перемоги». Станом на зараз вже зібрано більше 30 тис. євро з потрібних 50 тисяч. 

Фінансові пожертвування збираються спільно з організацією NAFO для придбання двох повнопривідних автомобілів і FPV-дронів для Сил безпілотних систем ЗСУ та 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Пікапи, оснащені камерами нічного бачення, брудозахисними шинами та вбудованими системами радіоелектронної боротьби, коштують 18 000 євро (за кожний), а 35 FPV-дронів – 14 000 євро.

Читайте також: Благодійний велотур заради відновлення ліцею: француз подолав відстань з Парижа до Львова

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня Крісто Енн Вага вирушив велосипедом з Таллінна до Києва у пробіг на підтримку України. 1 травня його зустріли у Житомирі.

Торік Вага став чемпіоном Балтії серед велосипедистів-аматорів у груповій гонці.

Фото: X/ Kristo Enn Vaga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-