Бригада «Азов» відзначає десятиріччя

Бригада «Азов» відзначає десятиріччя

Фото, відео
Укрінформ
Дванадцята бригада спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України відзначає 10 років створення.

Як передає Укрінформ, про це бригада повідомила у Телеграмі.

Як ідеться в повідомленні, "це шлях від кількох десятків добровольців, що мали лише мотивацію і віру в справедливість, до бригади спеціального призначення - одного з найбільш ефективних підрозділів Сил оборони. Маріуполь, Мар’їнка, Іловайськ, Широкине, Бердянське, Водяне, Сопине, Гнутове, Лебединське, Пікузи, Павлопіль, Світлодарська дуга. І знову Маріуполь. Велика Новосілка, Оріхівський напрямок, Кремінські ліси".

Акція до десятиріччя створення бригади «Азов» у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

“Цей шлях не був простим, нам є кого шанувати, є про кого згадати, але немає часу складати руки. Бо наш обов'язок - продовжувати справу тих, хто не дожив до цього дня. Наша найбільша мотивація - помста і боротьба за побратимів, які досі в полоні”, - зауважили бійці й наголосили, що попереду чекають важкі бої, але “Азов” готовий прийняти їх із честю.

Як повідомлялося, батальйон патрульної служби міліції особливого призначення “Азов” був створений навесні 2014 року. У червні того року з боями звільнив Маріуполь, у серпні брав участь у боях під Іловайськом, під Новоазовськом.

Восени батальйон був переформований у полк та увійшов до складу Національної гвардії України як окремий загін спеціального призначення “Азов”.

Читайте також: Українська громада в Анкарі зустрілася із захисниками Маріуполя

Взимку 2015 року полк здійснив наступ на Широкине, після чого тривалий час там воював. 2019 року воював на Світлодарській дузі.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року полк став осередком оборони Маріуполя й утримував комбінат "Азовсталь".

В лютому 2023 року підрозділ був реорганізований у 12-ту бригаду спеціального призначення “Азов”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-