Міністерка оборони Нідерландів відвідала в Гаазі виставку про загиблих українських студентів

Міністерка оборони Нідерландів відвідала в Гаазі виставку про загиблих українських студентів

Фото, відео
Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен відвідала виставку «Невидані дипломи», що розповідає про українських студентів, життя яких забрала війна.

Експозиція відкрилася 8 травня у будівлі мерії Гааги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що ця виставка справді гарна ініціатива, вона наче повертає людей до життя: студентів, які дуже молодими загинули через війну в Україні. І ми ніколи не повинні їх забувати... І я вважаю, що також добре це показувати в Гаазі, в європейських країнах, бо війна не є чимось абстрактним, війна щодня коштує життя молодим українцям. Вони борються за свою свободу, але вони також борються за нашу свободу тут, у Європі. І це дуже важливо нагадати людям про це, показавши обличчя всіх тих, чиї мрії ніколи не здійсняться», - сказала Оллонґрен у коментарі Укрінформу.

Міністр оборони Нідерландів відвідала в Гаазі виставку про загиблих українських студентів / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

На відкритті експозиції були присутні мер Гааги Ян ван Занен та представники посольства України в Нідерландах. Український посол Олександр Карасевич наголосив, що виставка нагадує, що війна в Україні триває і щодня невиданих дипломів стає все більше.

«Не можна без болю і суму дивитися в обличчя й очі хлопців та дівчат, яким навічно 17, 18, 19 років... Але це необхідно, бо ми бачимо персональні історії, які зачіпають душі кожного. Вони чіпляють нас, і тим паче вони чіпляють нідерландців. Ми маємо не зупинятися та постійно розповідати, що війна в Україні триває кожного дня і кожного дня цих невиданих дипломів, на жаль, стає все більше», - сказав дипломат.

Читайте також: У Парижі відкрилася виставка українських та французьких фотографів «Голоси свободи»

За словами регіонального менеджера виставки Вероніки Верхоляк, «Невидані дипломи» експонувалися вже у більш як 20 країнах.

«Ця виставка має на меті передусім привернути увагу людей по всьому світу, нагадати, що ціна війни в Україні є надзвичайно високою. Це насамперед життя, які повернути ніколи не вдасться. Ці історії студентів дуже чітко показують їхню хоробрість, ціну, яку вони заплатили за бажання жити у мирній, вільній країні», - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Невидані дипломи» був започаткований у січні 2023 року студентами НаУКМА, які перебували на навчанні в Університеті Торонто. За минулий рік відбулося 110 виставок у 24 країнах. Історії українських студентів були відтворені сімома мовами на чотирьох континентах, зокрема у провідних університетах Австралії, США, Канади, Великої Британії, Данії, Австрії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-