Медзаклади посилять енергетичним обладнанням на випадок блекауту - Ляшко

Медзаклади посилять енергетичним обладнанням на випадок блекауту - Ляшко

Укрінформ
Медичні заклади посилять системами енергопостачання та енергетичним обладнанням для роботи в умовах відключення електроенергії через російські атаки.

Про це за підсумками наради за участі уряду, представників Офісу Президента щодо стану забезпечення обʼєктів критичної інфраструктури необхідним обладнанням з виробництва електроенергії, повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

Як зазначають в МОЗ, медичні заклади, як і інша цивільна інфраструктура, зараз зазнають систематичних атак з боку Росії.

«Тож зараз активно працюємо над підсиленням закладів охорони здоров’я системами енергопостачання та оснащенням енергетичним обладнанням, аби вони могли працювати в умовах можливих знеструмлень та повних блекаутів й продовжувати безперебійно надавати медичну допомогу українцям. Це наш пріоритет», — сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

За даними МОЗ, на сьогодні українські медзаклади забезпечені понад 11 тис. генераторів для безперебійного електроживлення. Також вже понад 60 українських закладів охорони здоровʼя мають сонячні станції з панелями. Значна частина з них — з акумуляторами, які накопичують енергію. До кінця року передбачається оснащення 200 закладів охорони здоров’я сонячними станціями.

Читайте також: Кудрицький: Складно прогнозувати, чи будуть відключення електрики влітку

Як повідомлялося, за даними МОЗ, за понад два роки повномасштабної війни в Україні відновили повністю 510 обʼєктів українських медзакладів та ще 355 — частково. Загалом за цей час ворог пошкодив 1591 обʼєкт медзакладів та ще 210 — зруйнував повністю. Найбільших втрат зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-