У Польщі в ДТП загинули двоє українських підлітків, які тікали від поліції

У Польщі в ДТП загинули двоє українських підлітків, які тікали від поліції

Фото
Укрінформ
У ДТП, що сталася відразу після опівночі в середу в Гданську на півночі Польщі, загинули двоє українських підлітків віком 16 і 17 років.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця поліції Поморського воєводства Каріна Камінська.

«Обидві жертви є громадянами України», - зазначила Камінська.

Вона додала, що вони родом із Запорізької області. До Польщі підлітки приїхали після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Один з них проживав у місті Вейгерово, а інший - у Гдині.

У Польщі в ДТП загинули двоє українських підлітків, які тікали від поліції / Фото: trojmiasto.pl

Камінська повідомила, що поліція зараз встановлює усі обставини трагедії, зокрема, чому хлопці не зупинилися на вимогу поліції, а почали втікати на автомобілі, що і стало причиною трагедії. Вона зауважила, що поліція намагалася їх зупинити, оскільки автомобіль їхав вночі без включеного ближнього світла фар. На вимогу поліції вони не зупинилися, а вдалися до втечі.

Читайте також: У Польщі сталася ДТП за участю українського автобуса

За словами речниці поліції, справою вже займається місцева прокуратура, яка встановлюватиме усі деталі справи. Наразі невідома причина втечі загиблих від польських правоохоронців.

Як передавали польські ЗМІ, двоє молодих хлопців, які їхали автомобілем Audi A4, не зупинившись на вимогу поліції у місті Вейгерово, вдалися до втечі і зі швидкістю 150-160 км/год пересувалися вулицями Гдині, Сопота і Гданська. У Гданську 16-річний водій втратив керування над транспортним засобом і врізався в дерево. Водій загинув на місці ДТП, а пасажир був перевезений у важкому стані до лікарні, де він помер.

Як повідомив Укрінформ, у грудні 2023 року мікроавтобус на українській реєстрації потрапив у ДТП в районі населеного пункту Белжец Люблінського воєводства, приблизно за 30 км від кордону з Україною. Внаслідок аварії загинув 30-річний чоловік, вісім людей травмувалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-