Поліція розслідує 70 кримінальних справ щодо скоєних військовими РФ злочинів проти медійників

Поліція розслідує 70 кримінальних справ щодо скоєних військовими РФ злочинів проти медійників

Укрінформ
Національна поліція України розслідує 70 кримінальних проваджень щодо злочинів стосовно медійників, яких було вбито, поранено чи викрадено військовими РФ, а також щодо тих, які вважаються безвісти зниклими.

На цьому наголошується у дописі у Телеграм-каналі НПУ з нагоди Дня журналіста, передає Укрінформ.

"Багато з представників медіа є свідками страшних руйнувань людських життів через атаки Росії, але також і самі стають постраждалими. Нацполіцією розслідується 70 кримінальних проваджень за фактами злочинів стосовно представників медіа, яких було вбито, поранено чи викрадено військовими РФ, а також тих, хто вважається безвісти зниклими", - йдеться у повідомленні.

За даними НПУ, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинули щонайменше 79 медійників, частина з них – ті, хто долучилися до лав ЗСУ.

Читайте також: Зниклі безвісти в Балаклії: п’ять історій про викрадення, рабство та тортури

"Саме завдяки журналістам всі можуть бачити жахіття війни, увесь світ може знати, що насправді відбувається в Україні. Часом у дуже небезпечних умовах, в тому числі під ворожими обстрілами, але журналісти міцно тримають в руках свої камери, мікрофони та фотоапарати. Вірні своєму покликанню, невтомно відстоюють правду в запеклій інформаційній війні з ворогом. Ви впливаєте на голос України у світі. Ми дякуємо за ваш щоденний внесок у Перемогу! Ви важливі та цінні", - наголосили у НПУ.

Як повідомлялося, День журналіста відзначається в Україні 6 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-