Одеський волонтер та історик Олександр Бабіч вступив до ЗСУ

Одеський волонтер та історик Олександр Бабіч вступив до ЗСУ

Укрінформ
Відомий одеський волонтер, історик та краєзнавець, член історико-топонімічної комісії Олександр Бабіч добровольцем став до лав ЗСУ.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завтра у мене відправка до війська. Йду добровольцем на контракт. По мобілізації - з поверненням мого сержантського звання, а потім з переатестацією на офіцерське (але це поки що плани). Готувався вже декілька місяців, спокійно збирався, так що рішення виважене і раціональне», - написав Бабіч.

Історик зазначив, що ГО "Суспільство та історична спадщина", головою якого він є, продовжить свою роботу, як і волонтерський центр на Гоголя, 10. Також працюватиме й "Маленький музей Великої війни" - виставка артефактів, які Бабіч з командою привіз із прифронтових територій.

«Тут нема про що говорити. Це нормально, і немає ніякого геройства. Мене підтримали всі. Але дуже засмучені мама і доньки - вони плачуть», - розказав Бабіч у коментарі Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, Одеський історикОлександр Бабіч допомагав захисникам української незалежності ще з часів Майдану. З початком повномасштабного вторгнення офіс його туристичної агенції «Тудой-сюдой» перетворився у волонтерський склад, а одне з приміщень взагалі стало схожим на музей війни. Окрім постійних поїздок на позиції до українських військових, Олександр знаходить час і на наукову роботу. Також громадський діяч продовжує боротися за повернення до історії Одеси втраченої української складової.

Читайте також: Сергій Жадан вступив до лав Нацгвардії

Волонтери з ГО «Суспільство та історична спадщина», яке очолює Бабіч, з початку повномасштабного вторгнення передали українським захисникам 46 автівок, 101 човен та 15 тис. комплектів форми.

Фото: Олександр Бабіч/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-