Лубінець - про визволення з полону десятьох цивільних: Це надія, що такі повернення будуть і надалі

Лубінець - про визволення з полону десятьох цивільних: Це надія, що такі повернення будуть і надалі

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець назвав історичним повернення десятьох цивільних громадян України з російського полону.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні відбулося історичне повернення цивільних громадян України, яких роками утримувала РФ. Це радісна новина для українських сімей та надія на те, що такі повернення відбуватимуться надалі. Україна постійно працює над тим, щоб усі наші громадяни повернулися додому», – розповів Лубінець.

Він відзначив, що представники Офісу Омбудсмана слідкуватимуть за дотриманням їхніх прав. Зокрема, щодо медичного огляду, реабілітації, отримання необхідних документів, отримання необхідної допомоги.

Читайте також: Невдовзі з’явиться новий механізм повернення цивільних громадян - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент Володимир Зеленський повідомив, що з російського полону вдалося повернути десятьох громадян України: заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, Олену Пех та Валерія Матюшенка, захоплених у Бердянську священників Української греко-католицької церкви Богдана Гелета та Івана Левицького та ще пʼятьох цивільних, які були захоплені на території Білорусі: Миколу Швеця, Наталію Захаренко, Павла Купрієнка, Людмилу Гончаренко та Катерину Брюханову.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-