Судмедексперти підтвердили вбивство росіянами українського військовополоненого з «Азову»

Судмедексперти підтвердили вбивство росіянами українського військовополоненого з «Азову»

Документ
Укрінформ
Підтверджено факт жорстокого вбивства росіянами українського військовополоненого з полку «Азов» Олександра Іщенка. Це вбивство є черговим ударом по міжнародному праву.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомив заступник командира 12 бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України Святослав Паламар та опублікував фото відповідних документів.

«Підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого. Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в «Азов» 27 лютого 2022 року. Це не просто ще одне цинічне порушення росіянами Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тих принципах та цінностях, які ми відстоюємо на фронті», - написав Паламар.

Він звернувся до кожного українського високопосадовця, дипломата та правозахисника, до усіх, «хто має голос та вплив на міжнародній арені: в ООН, Раді Європи та на інших світових майданчиках».

У зверненні Паламар наголосив: «Пані та панове, поки військові продовжують ризикуючи своїм життям захищати Україну на фронті, ви повинні робити все, щоб наші полонені повернулись до рідних цілими і здоровими. Це ваш обовʼязок. Почніть нарешті діяти. Від ваших дій залежать життя наших воїнів. Від ваших голосів та від вашої рішучості сьогодні залежить, чи збільшиться цей кривавий список закатованих українських полонених, і чи понесуть відповідальність кати та вбивці».

Читайте також: Лубінець звернувся до Москалькової щодо смерті у полоні РФ водія полку «Азов»

Святослав підкреслив, що про цей випадок смерті українського військовополоненого мають знати всі: від США до Китаю, і це має стати темою номер один у світових ЗМІ та на порядку денному міжнародних організацій.

«Лише розголос, тиск на росіян та повернення наших полонених додому можуть зупинити ці вбивства. Дійте», - написав Паламар.

Як повідомлялося, український військовополонений Олександр Іщенко, який служив водієм у полку «Азов», помер у СІЗО-5 у Ростові-на-Дону.

Фото Олександра Астахова/Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-