Рада ухвалила закон, що забороняє рекламу ліків на упаковці

Рада ухвалила закон, що забороняє рекламу ліків на упаковці

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон щодо маркування лікарських засобів.

Про це повідомила співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

Вона уточнила, що законодавча ініціатива №11172 була підтримана 318 голосами народних депутатів.

Метою закону є гармонізація вимог національного законодавства щодо маркування лікарських засобів до вимог Директиви Європейського Парламенту і Ради 2001/83/ЄС від 6 листопада 2001 року «Про Кодекс Співтовариства щодо лікарських засобів призначених для застосування людиною».

Документ забороняє нанесення на первинній та вторинній (за наявності) упаковці лікарських засобів будь-якої реклами та інформації рекламного характеру, яка сприяє просуванню лікарського засобу на ринку.

Також законом забороняється ввезення в Україну та продаж лікарських засобів, маркування яких містить будь-яку інформацію про інших юридичних або фізичних осіб, які не є виробником або заявником (власником) реєстраційного посвідчення на лікарський засіб.

Читайте також: В Україні запрацює електронна система регулювання обігу медичного канабісу

Водночас на упаковці можна згадати виробника та власника реєстраційного посвідчення, a також викласти інформацію про застосування лікарського засобу.

Закон набирає чинності через 4 місяці після публікації.

Очікується, що ухвалення закону сприятиме підвищенню захисту прав споживачів лікарських засобів, посиленню відповідальності виробників та продавців лікарських засобів, а також підвищення гарантованого державою захисту конкуренції у підприємницькій діяльності.

Як повідомлялося, законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" (щодо маркування лікарських засобів) було внесено до Верховної Ради 20 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-