Україна та ООН ще на рік продовжили дію превентивного плану «Діти та збройні конфлікти»

Україна та ООН ще на рік продовжили дію превентивного плану «Діти та збройні конфлікти»

Укрінформ
Україна та ООН ще на рік продовжили дію спільного превентивного плану щодо припинення та запобігання грубим порушенням проти дітей в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента України.

Радниця – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, гуманітарний координатор ООН Матіас Шмале та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде підписали угоду про продовження співпраці між урядом України та Національною робочою групою ООН у межах спільного превентивного плану «Діти та збройні конфлікти».

Як зазначається, продовження співпраці з ООН ще на рік є одним із кроків для виконання Bring Kids Back UA – комплексного плану дій, розробленого з ініціативи Президента Володимира Зеленського.

План об’єднує зусилля України, урядів іноземних держав і міжнародних організацій заради повернення додому викрадених Росією українських дітей.

Спільний план ініціювали торік з метою системної боротьби з примусовим переселенням, викраденням та використанням дітей у військових діях.

Він передбачає тісну взаємодію з міжнародними партнерами та організаціями для забезпечення ефективного моніторингу й реагування на такі інциденти.

Читайте також: Агентство ООН у справах біженців стало партнером Фундації Зеленської

За словами Герасимчук, «кожен крок у межах плану, розробленого спільно з Організацією Об’єднаних Націй, є життєво важливим для захисту наших дітей. Ми не маємо права зупинятися, доки кожна дитина не буде в безпеці».

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілів з боку Росії у серпні постраждали 57 українських дітей, двоє - загинули.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-