Усі несправності в роботі пунктів пропуску на кордоні з Польщею виправлені - Демченко

Усі несправності в роботі пунктів пропуску на кордоні з Польщею виправлені - Демченко

Укрінформ
Наразі всі пункти пропуску на кордоні України з Польщею забезпечують належні пропускні операції.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" поінформував речник ДПСУ Андрій Демченко.

"На щастя, зараз пропуск відбувається у звичному режимі. Протягом вихідних були збої в роботі бази даних митної служби Республіки Польща, через що практично всі пункти пропуску на кордоні з Польщею на певну кількість часу припиняли свою роботу, адже не можна було повноцінно забезпечити оформлення по той бік кордону. Проводилася роз'яснювальна робота з людьми. Звісно, прикордонники просили всіх зачекати для того, щоб люди не створювали якоїсь паніки, чому саме пропускні операції не здійснюються. Але на даний момент всі пункти пропуску на кордоні з Польщею забезпечують належні пропускні операції як на виїзд з України, так і на в'їзд", - сказав Демченко.

За його словами, загальний пасажиропотік наразі не збільшується. Також в будні кордон перетинає до 100 тисяч осіб, а у вихідні кількість охочих перетнути кордон може коливатися на рівні 110 тисяч.

"Найбільша кількість пропускних операцій, це десь 50% від загального пасажиропотоку, припадає саме на кордон з Польщею. Саме на цій ділянці функціонує найбільша кількість пунктів пропуску на кордоні з країною Європейського Союзу", - додав речник.

Він зазначив, що погодні умови можуть вплинути на подальше зменшення спроб незаконного перетину кордону. Також кількісні показники щодо його зменшення фіксуються ще з серпня місяця.

Читайте також: Прикордонники фіксують зменшення спроб незаконного виїзду з України

"Якщо хтось зважиться в такі погодні умови незаконно перетинати кордон, то їм треба зважати, що це великий ризик для їхнього життя та здоров'я", - наголосив Андрій Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, Державна прикордонна служба України фіксує тенденцію до зменшення кількості спроб незаконного перетину кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-