Колишній одеський військком Борисов замість служби у грудні 2022 року відпочивав на Сейшелах

Колишній одеський військком Борисов замість служби у грудні 2022 року відпочивав на Сейшелах

Укрінформ
Колишній одеський військком у грудні 2022 року отримав рекомендацію від лікаря про проходження лікування за кордоном, а сам в цей час відпочивав у Республіці Сейшельські Острови та в Іспанії.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

Як зазначається, прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами підроблення документів та їх використання, самовільного залишення місця служби та ухилення від військової служби.

Слідство встановило, що 2 грудня 2022 року колишній керівник Одеського ОТЦК та СП не з’явився вчасно на службу і ухилявся від її проходження до 16 грудня 2022 року.

Як підтвердження поважної причини свого нез’явлення він надав завідомо підроблений документ. Це була виписка з медичної карти денного стаціонару про нібито перебування з 2 по 16 грудня 2022 року на лікуванні у медзакладі, начебто затверджена керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади.

19 грудня 2022 року, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у військовій частині, колишній військком ввів лікуючого лікаря в оману та обманним шляхом отримав перевідний епікриз із медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією щодо направлення на лікування за кордон.

При цьому встановлено, що з грудня 2022 року по січень 2023 року він відпочивав зі своєю матір’ю та дружиною у Республіці Сейшельські Острови та Королівстві Іспанія.

Наразі колишній одеський військком перебуває під вартою.

Читайте також: Суд арештував очільницю Хмельницької МСЕК, застава - 500 мільйонів

Як повідомлялося, 24 липня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього начальника Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. У відомстві заявили, що у ході слідства зібрали докази, які свідчать про незаконне збагачення колишнього військкома.

Раніше начальник Одеського обласного територіального центру комплектування Євген Борисов був звільнений із займаної посади після оприлюднення ЗМІ інформації про те, що його родина під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

22 липня колишньому одеському військкому оголосили підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

У грудні 2023 року було накладено арешт на нерухоме майно одеського військкома в Іспанії - віллу та офісне приміщення. Також суд арештував на 9 земельних ділянок, два будинки, домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, 6 елітних автомобілів.

30 травня 2024 року суд обрав колишньому начальнику Одеського обласного ТЦК та СП запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 140 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-