Сі Цзіньпін пообіцяв МОК провести успішну Білу Олімпіаду

Сі Цзіньпін пообіцяв МОК провести успішну Білу Олімпіаду

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін у середу здійснив "історичний візит" у штаб-квартиру Міжнародного Олімпійського Комітету в Лозанні, де пообіцяв проведення відмінних зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

Про це Укрінформу повідомили у прес-центрі МОК.

"Президент МОК Томас Бах вітав в Олімпійському музеї сьогодні китайського голову Сі Цзіньпіна, який став першим китайським главою держави, який відвідав МОК. Під час двосторонньої зустрічі два лідери підкреслили тісну співпрацю між МОК і Китаєм у світлі підготовки до Зимових Олімпійських Ігор у Пекіні у 2022 році", - йдеться в прес-релізі.

Сі заявив про свою особисту прихильність до того, щоб ці ігри пройшли успішно.

"У Китая та МОК прекрасні відносини та тісна співпраця на різних рівнях. Історичний візит голови КНР Сі Цзіньпіна в МОК є ще одним вираженням цього великого співробітництва та нашої дружби з китайським народом", - зазначив президент Бах.

Він звернув увагу на те, що Пекін має стати першим містом у світі, який прийме у себе як літні, так і зимові Олімпійські ігри, назвавши це "відмінною основою, щоб написати історію ще раз".

"Ми мріємо багато про що, китайська мрія - перетворення Китаю на суспільство процвітання; мрія про розвиток олімпійського руху, а також мрія про виховання співтовариства спільної долі для всього людства. Всі мрії взаємопов'язані та взаємодіють одна з одною. У зв'язку з цим я вважаю, що МОК відіграє величезну роль, щоб допомогти у виконанні всіх цих мрій", - заявив голова КНР.

Нагадаємо, що Пекін прийняв у себе Літню Олімпіаду 2008 року. У місті повним ходом триває підготовка до XXIV Зимової Олімпіади-2022, яка пройде як у самій китайській столиці, так і у місті Чжанцзякоу, що за 200 км від Пекіна.

Фото: olympic.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-