У посольстві Японії провели олімпійську збірну України з футболу на товариський матч у Фукуоці

У посольстві Японії провели олімпійську збірну України з футболу на товариський матч у Фукуоці

Фото
Укрінформ
У посольстві Японії в Україні відбулася урочиста зустріч з нагоди від'їзду олімпійської футбольної збірної України на товариський матч проти команди Японії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, українські футболісти вже сьогодні вирушать до міста Фукуока завдяки підтримці Федерації футболу Японії.

У посольстві Японії провели олімпійську збірну України з футболу на товариський матч у Фукуосі / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

"В Японії дуже очікують на ваш приїзд. Зараз там весна і гарний сезон цвітіння сакури. Я сподіваюся, що, попри насичений графік, ви зможете знайти трошки вільного часу, аби познайомитися з японським способом життя і культурою та насолодитися японською гостинністю. Але як посол Японії я мушу вас попередити, що японська команда не слабка і боротиметься проти вас на полі до кінця", - сказав у виступі на церемонії посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

Дипломат також розповів, що у середніх класах школи був капітаном футбольної команди.

"Я трошки розуміюся на футболі, тому вважайте мене одним з вас", - пожартував Мацуда.

Виконуючий обов'язки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний своєю чергою привернув увагу до слів посла Японії "битися до кінця" і висловив побажання, щоб це відбувалося тільки у спорті й на таких олімпійських засадах, як благородство, повага до супротивника і змагання за правилами.

"У нас є взаємодія з Японією в напрямку підтримки спорту, ми її дуже цінуємо. Сьогодні, під час війни, для нас дуже важливі такі додаткові можливості, які з'являються у наших команд", - зазначив Бідний.

Читайте також: Андрій Шевченко: Ми маємо виконати відповідальне завдання - вийти на Євро

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко від імені асоціації подякував японській стороні за сьогоднішню зустріч та можливість для українських футболістів поїхати до Японії.

"Федерація футболу Японії однією з перших підтримала Україну ще на початку повномасштабного вторгнення, перерахувавши кошти для українських футболістів. Одна з відомих українських команд донецький "Шахтар" буквально недавно відвідала Японію, де відбувся дуже гарний матч і збір коштів для України. Ми у даному разі говоримо про наші спортивні та культурні відносини, але головне - я знаю, що народ і уряд Японії дуже нас підтримують. Я хочу подякувати за це панові послу, японському народу і японській державі", - сказав Шевченко.

Генеральний секретар Української асоціації футболу Ігор Грищенко у коментарі Укрінформу розповів, що Федерація футболу Японії запросила нашу олімпійську збірну взяти участь у товариському матчі у місті Фукуока і взяла на себе покриття всіх витрат, пов'язаних із цим матчем. За його словами, з огляду на те, що дорога забирає багато часу, ця поїздка займе більше тижня.

Він зазначив, що в асоціації розглядають цю можливість як один з етапів підготовки до виступів української збірної на Олімпійських ігор у Парижі і висловив сподівання, що товариський матч у місті Фукуока буде корисним у цьому сенсі.

Читайте також: Гравці збірної України Зінченко і Зубков взяли Участь у новому проєкті УАФ

Наприкінці церемонії українські футболісти подарували послу Японії в Україні футбольний м'яч і футболку збірної України з номером "2024".

Як повідомляв Укрінформ, на шляху підготовки до Олімпіади-2024 у Парижі олімпійська футбольна збірна України під орудою Руслана Ротаня проведе товариський матч проти команди Японії. Зустріч відбудеться 25 березня 2024 року у місті Фукуока, на стадіоні «Мікуні Кітакюсю». Час початку поєдинку стане відомий пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-