Представники Мінмолодьспорту та експерти розповіли про російські гібридні загрози

Представники Мінмолодьспорту та експерти розповіли про російські гібридні загрози

Укрінформ
У рамках Kyiv Stratcom Forum 2024 представники Міністерства молоді та спорту України разом з експертами обговорили, як Росія використовує спорт для воєнної пропаганди.

Дискусію модерував  заступник начальника управління стратегічного планування та комунікацій Мінмолодьспорту Сергій Биков. Він розповів як саме країна-терористка використовує спортсменів та спорт для виправдання воєнних злочинів, а також навів приклади, як Україна протидіє російським гібридним загрозам, передає Укрінформ. 

За координації Офісу Президента України Мінмолодьспорт з іншими міністерствами та відомствами, Національним олімпійським комітетом України та спортивною спільнотою вибудували ефективну систему протидії російським гібридним загрозам у спортивній сфері. Протидію зовнішнім загрозам також виділили в окремий пріоритет комунікаційної стратегії Мінмолодьспорту, який охоплює всі сфери політик, якими опікується міністерство.

Обговорюючи кіберспортивні заходи, заступник міністра з питань цифрової трансформації та цифровізації Віталій Лавров зазначив , що Росія перетворила кіберспорт на військово-орієнтовану діяльність. Він підкреслив, що Росія намагається вербувати геймерів до лав окупаційного війська та впливати на міжнародний кіберспортивний рух. Однак, як зазначив Віталій Лавров, українська кіберспортивна спільнота активно працює над викриттям злочинних дій країни-окупантки.

Заступниця керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Аліна Бондарчук розповіла про співпрацю з Мінмолодьспорту у рамках спільної робочої групи. 

Фахівці Центру протидії дезінформації задокументували, як саме російські спортсмени підтримують війну та російський диктаторський режим. Ці докази лягли в основу спільних звернень Мінмолодьспорту, НОК України і спортивних федерацій до міжнародних партнерів, аби повернути справедливість у спорт та захистити міжнародну спільноту від загроз російського гібридного впливу. 

Читайте також: У Мінмолодьспорту представили директора департаменту масового спорту та здоров’я нації

Важливу роль у протидії гібридним загрозам відіграють активісти та OSINT-аналітики, які знаходять додаткові докази використання Росією спорту у воєнній пропаганді. Про свою роботу на цій ниві розповів керівник дослідницької групи OSAVUL Ярослав Пелюшенко. Докази, які збирають OSINT-аналітики дозволяють надавати міжнародним партнерам повну, всебічну та обʼєктивну інформацію про загрози, які становить країна-терористка.

Фото: mms.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-