Україна та Велика Британія посилюють співпрацю у спортивній сфері

Україна та Велика Британія посилюють співпрацю у спортивній сфері

Укрінформ
Очільник Мінмолодьспорту України Матвій Бідний провів зустріч з міністром спорту, туризму, громадянського суспільства та з питань рівності Великої Британії Ендрю Стюартом.

Як повідомляє пресслужба міністерства, сторони обговорили спільну роботу щодо відсторонення представників Росії та Білорусі від участі у міжнародних змаганнях, підтримку українських спортсменів та подальшу співпрацю держав напередодні Олімпійських ігор, передає Укрінформ.  

Матвій Бідний подякував британському колезі за невтомну підтримку, яку надає Велика Британія Україні: «Ми високо цінуємо вашу допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Ваша підтримка нашим спортсменам дуже важлива для нас», - зазначив він.

Ендрю Стюарт, зі свого боку, запевнив у непохитній підтримці України: «Ми абсолютно з вами. Ця агресія є неприпустимою, і ми об'єднані у питанні підтримки вашої свободи та незалежності».

Одним з ключових моментів розмови стало обговорення участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях. Матвій Бідний наголосив: «Сьогодні жоден російський спортсмен не може вважатися нейтральним. Ми маємо список з понад 800 осіб, які безпосередньо підтримують війну».

У відповідь на це, Стюарт Ендрю зазначив, що Велика Британія активно сприяє забороні участі цих спортсменів у Олімпіаді, особливо тих, хто підтримує війну або має стосунок до воєнізованих формувань.

Читайте також: Керівники Мінмолодьспорту, УАФ і ДУ «Спорт для всіх» провели робочу зустріч

На завершення, сторони домовились посилювати співпрацю у спортивній сфері та висловили сподівання зустрітись у Парижі під час Олімпійських ігор.

Фото: facebook.com/minmolodsport.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-