На міжнародній виставці показали диво-парасольку і скрипку

На міжнародній виставці показали диво-парасольку і скрипку "3Д-варіус"

Фото
Укрінформ
У Лос-Анжелесі проходить 50 міжнародна виставка побутової електроники. Серед представлених новинок - диво-парасолька, віртуальна реальність на 100 участників, автоматичні дрони та надрукована на 3Д-принтері скрипка.

Французький винахідник Клемент Гійо презентував парасольку, яка попереджає власника про ймовірний дощ, передає "5 канал".

"У верхівку парасольки вмонтований спеціальний чіп, який збирає метеорологічні дані в режимі реального часу – визначає температуру повітря, вологість та тиск. Усе це надсилає на смартфон власника, і наш додаток визначає ймовірність дощу. Тож уже за 15 хвилин до опадів смартфон надсилає власникові попередження", – розповів Гійо.

Для забудьків у парасольку вмонтували GPS-передавач. Він надсилає сигнал, за яким її можна легко знайти.

Ідею свого винаходу Гійо кілька місяців тому розмістив на сайті "Кікстартер", де кожен охочий може пожертвувати кошти на вподобаний проект. І замість потрібних 10 тисяч євро зібрав аж 50. Нині ж таку парасольку можна придбати за 79 євро.

Відвідувачі виставки тестують технологічні новації. Серед них – окуляри, здатні об'єднати в одній віртуальній реальності до ста людей, дрони, здатні скрізь літати за власником й автоматично знімати його дії на камеру, і навіть надрукована на 3Д-принтері скрипка із символічною назвою "3Д-варіус". На виготовлення інструмента пішло 24 години і 30 тисяч тонких шарів пластику.

Виставка триватиме до неділі, 8 січня, включно. За кілька днів її відвідають більш як 160 тисяч людей.

Фото: 5 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-