Hanson Robotics показала електронного Ейнштейна, який жартує і навчає фізики

Hanson Robotics показала електронного Ейнштейна, який жартує і навчає фізики

Відео
Укрінформ
Компанія Hanson Robotics 7 січня на виставці представила навчального робота Professor Einstein з обличчям Альберта Ейнштейна.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"На виставці Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі компанія Hanson Robotics представила міні-Ейнштейна — робота зростом із чайник з обличчям визначного фізика. Друга версія Альберта Ейнштейна у виконанні Hanson Robotics виявилася набагато меншою за першу. За словами творців, у міні-робота в запасі 50 виразів обличчя та жестів. Він може розповідати байки з життя знаменитих учених, зачитувати прогноз погоди, вирішувати арифметичні задачки і пояснювати освітні програми, доступні в додатку Stein-O-Matic для Android і iOS", - вказується в публікації.

Раніше Hanson Robotics зробили андроїда на повний зріст із головою Ейнштейна, робокрасуню Софію, андроїда Жуля з майже людської мімікою і робокопію письменника-фантаста Філіпа Діка.

Фігура автора теорії відносності давно не дає спокою творцям роботів. У 2009 році співробітники Machine Perception Laboratory Каліфорнійського університету в Сан-Дієго зібрали робота Einstein, обличчя якого за допомогою безлічі мініатюрних сервоприводів могло виражати широкий спектр емоцій від радості до гніву, причому програмне забезпечення, що керує роботою сервоприводів, навчалося новим виразам в деякій мірі самостійно.

Фото: Ray White, Mashable

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-