Укроборонпром розкрив деталі вироблення штурмових гвинтівок М16

Укроборонпром розкрив деталі вироблення штурмових гвинтівок М16

Укрінформ
У ДК "Укроборонпром" пообіцяли покращити рівень озброєння українських солдат і довести його до стандартів НАТО та розкрили деталі вироблення штурмових гвинтівок М16.

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

"Нова штурмова гвинтівка має стати справжньою стрілецькою системою у відповідності до стандартів, прийнятих в арміях НАТО. Її виготовлення в Україні означає реальний крок нашої країни та української армії до євроатлантичних структур", - йдеться в повідомлені.

У концерні зазначають, що під час участі в міжнародних операціях з підтримання миру та багатонаціональних навчаннях, українські воїни зіткнулися з проблемою відмінності калібрів.

"Наприклад у Литовсько-Польсько-Українській бригаді польські бійці використовують штурмову гвинтівку Beryl, калібром 5,56х45, у той час, коли українські бійці - автомат АКМ або АКМС калібром 7,62х39", - зазначається в повідомленні.

На думку представників концерну, гвинтівка М16 надійний та точний інструмент військових, який стоїть на озброєнні десятків країн світу.

"Головною особливістю M16 є модульність конструкції, яка дозволяє створити на її базі різноманітні версії, які якнайкраще відповідають потребам бійців. Це дозволяє змінювати калібри, збільшувати або навпаки - зменшувати довжину ствола, міняти цілі частини зброї від прикладу та рукояток до механізму газовідведення та ударно-спускової групи", - йдеться в повідомлені.

Варто зазначити, що особливості конструкції даної гвинтівки дозволять варіювати зброю у відповідності до індивідуальних завдань бійця.

"Наприклад, піхотний снайпер може використовувати довгий 24-дюймовий ствол, який забезпечує ведення ефективного прицільного вогню на 600 метрів, у той час, коли короткий у 10,5-дюймів ствол краще відповідає потребам індивідуальної компактної автоматичної вогнепальної зброї. Використання модульного підходу дозволяє адаптувати WAC-47 під різноманітні калібри: 5,45х39, 7,62х39, 5.56х45 NАТО", - заявили в Укроборонпромі.

Завдяки цьому стає можливим зробити "плавний" та більш економічно ефективний перехід до впровадження нового для української армії калібру. Це дозволить ефективно використати запаси існуючих боєприпасів, уникнути проблем із розподілом та логістикою нових набоїв та мінімізувати ризики.

У свою чергу, українські бійці також мають отримувати нову натівську штурмову гвинтівку поступово. У відповідності до плану, перша партія модифікації WAC-47 поступить у дослідну експлуатацію у бойові підрозділи української армії, під час якої буде проходити збір всієї інформації щодо застосування штурмової гвинтівки безпосередньо у польових умовах. Збір відгуків від українських бійців дозволить внести необхідні зміни перед початком масового виробництва.

Важливим аспектом у виробництві натівської гвинтівки є те, що її будуть виробляти в Україні на основі ліцензії від уряду США. При цьому перша ліцензія для випробування та оцінки була отримана три тижні тому.

Окрім того, ДК "Укроборонпром" готовий, за умови фінансування з боку держави, побудувати завод по виробництву боєприпасів, як ще радянських, так і натівських калібрів. Всі проекти створення заводу вже знаходяться на розгляді Кабінету міністрів. Реалізація проекту після отримання коштів займе 18 місяців.

Фото: Міноборони України, US Army

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-