Британці представили домашній 3D-принтер для ліків

Британці представили домашній 3D-принтер для ліків

Укрінформ
Розвиток технології 3D-друку може дозволити пацієнтам створювати у себе вдома ліки, виписані їм за рецептом.

На конференції Dubai Health Forum компанія FabRx з Великої Британії, яка займається розробкою цієї технології у фармацевтичній сфері, представила нові розробки, передає РІА "Новости".

"Наша ідея — привнести цю технологію в госпіталі, клініки й оселі. Пацієнти зможуть "надрукувати" правильне дозування або комбінації ліків самі. При правильному використанні цей метод буде дешевший і швидший для пацієнтів. Госпіталі наразі не виробляють медикаменти, але це може змінитися, і медичні центри зможуть запустити власний виробничий процес", — сказав представник компанії Альваро Гоянес.

Йдеться про лікування хронічних захворювань. Фахівці з управління Дубая у справах охорони здоров'я (Dubai Health Authority) впевнені, що зможуть швидко впровадити цю технологію вдома у пацієнтів.

На їхню думку, це дозволить скоротити витрати на дорогі ліки, наприклад, від раку.

Фармацевтам доведеться визначати точне дозування для кожної заготовки, яка буде використовуватися для друку партій таблеток. Заготовки будуть продаватися госпіталям, щоб вони друкували ліки на власному обладнанні. Це знизить ризик виготовлення підроблених препаратів, вважають розробники.

3D-друк медикаментів на дому буде суворо контролюватися, а доступ до апаратури, використовуваної для друку, буде можливий з допомогою спеціальних кодів.

Ці технології вже були протестовані на тваринах, однак творцям знадобиться ще близько двох років, щоб отримати схвалення з боку регуляторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-