В Єгипті пропонують виробляти пакети із креветок

В Єгипті пропонують виробляти пакети із креветок

Укрінформ
Команда біоінженерів з Університету Ноттінгема і Університету Ніл в Єгипті пропонує виробляти пакети з панцирів креветок як замінника звичайних пластикових пакетів. Таким чином можна знизити негативне навантаження на навколишнє середовище і збільшити термін зберігання продуктів харчування.

Про це повідомляє "Файна ідея".

"Використання розкладаного біополімеру з креветок призведе до зниження викидів вуглекислого газу і зниження харчових і пакувальних відходів, які накопичуються на вулицях або звалищах. Це також може зробити експорт більш прийнятним для іноземного ринку", - говорить доктор Нікола Еверітт з Інженерного факультету в Ноттінгемі, який веде наукове дослідження.

Метою дослідження є створення нанокомпозитних матеріалів, біополімерів, придатних для заміни пластику. Щоб вирішити все-таки проблему пластикових пакетів, дослідницька група звернула увагу на хітозан.

Хітозан виготовляється з панцирів креветок, які були оброблені кислотою для видалення карбонатів кальцію, потім, для додання полімеру бавовняного виду, його обробляють лугом. Хітозан вже знаходить своє застосування в харчовій, пакувальної та медичної промисловості, тому вчені не бачать особливих проблем, які встали на шляху появи пакету з креветок.

Також дослідники розраховують і на те, що інші країни підуть по шляху Єгипту і теж почнуть використовувати хітозанові пакети, які є антибактеріальними, міцними і вбирають кисень.

До цього моменту з проблемою пластикових пакетів в Єгипті намагалися боротися за допомогою біопластика виготовленого з рослин, але це не виявилося вигідним для країни рішенням, так як підходящих рослин на території Єгипту немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-