WSJ: Американці вражені українським військово-технічним ноу-хау

WSJ: Американці вражені українським військово-технічним ноу-хау

Укрінформ
Американські військові після відвідання Харківського бронетанкового заводу були вражені українським військово-технічним ноу-хау та швидким застосуванням уроків з лінії фронту для оновлення свого обладнання.

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal.

"Генерал Ходжес та інші військові США відвідали завод (Харківський бронетанковий - ред.) незадовго до виборів у США, щоб визначити, чи можна збільшити його потужності для випуску більшої кількості зброї для української армії у коротший час. Представники США були вражені українським військово-технічним ноу-хау і здатністю швидко застосовувати уроки з лінії фронту для оновлення свого обладнання. Українці також виробляють власні безпілотники та автомобілі без водіїв", - зазначається у публікації.

Автор зауважив, що Україна нарощує свою оборонну промисловість на танковому заводі радянської епохи "поблизу смертельної лінії фронту Європи з Росією, в той час як урядовці розмірковують, що інавгурація обраного президента Дональда Трампа означатиме для їхньої країни".

У статі наголошується, що українська влада вважає критично важливою підтримку США та інших союзників у приведенні ЗСУ до стандартів ХХІ ст., "але урядовці не тішать себе надією, що пан Трамп надасть сучасну зброю, яку Київ не зміг отримати від адміністрації Обами".

Як зазначив автор, прохання були відхилені союзниками "через насторожене ставлення до розпалювання конфлікту та провокування ескалації у відповідь з боку Москви".

При цьому нагадується, що Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю The Wall Street Journal у середу висловив переконання, що підтримка України з боку США продовжиться й за нової адміністрації.

WSJ також наводить слова генерального директора "Укроборонпрому" Романа Романова, який наголосив, що українське виробництво дуже потужне, однак потрібна підтримка західних компаній. "В нас є яскраві люди, гарні технології... Але нам потрібні західні компанії та партнери, щоб бути більш ефективними", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-