Чернігівський мандрівник, який хотів пішки обійти Чорне море, зійшов з дистанції

Чернігівський мандрівник, який хотів пішки обійти Чорне море, зійшов з дистанції

Укрінформ
Відомий чернігівський мандрівник, журналіст і письменник Олександр Волощук, який взявся пішки обійти Чорне море, тимчасово зійшов з дистанції і повернувся додому.

Про це він листом повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Дійшовши до грузинсько-турецького кордону, я завершив перший етап своєї пішої мандрівки навколо Чорного моря і вже повернувся додому. Другий етап (Абхазія, Краснодарський край, Крим) планую здійснити навесні наступного року", - написав Олександр.

За словами мандрівника, за 111 ходових днів він пройшов 3211 км із запланованих 5200 км. До України повертався автостопом тим же шляхом - через Туреччину, Болгарію та Румунію.

Повернутися додому Волощука змусила несподівана обставина: при перетині румуно-молдовського кордону молдавани виявили в його закордонному паспорті відсутність чотирьох сторінок. Олександр підозрює, що їх було вирвано рік тому в Краснодарському краї, де його дуже завзято перевіряли представники російської ФСБ. Вони тоді зіпсували мандрівнику внутрішній український паспорт. А от на закордонний він уваги не звернув. Цікаво, що нестачу сторінок не помічали й прикордонники шести країн, у яких Волощук відтоді побував.

Як раніше повідомляло агентство, у повністю піший похід навколо Чорного моря чернігівський мандрівник вирушив наприкінці червня. Українську частину узбережжя він пройшов за місяць. Обійти море повністю (5200 км) Волощук сподівався за 8 місяців. Вирушаючи в цей похід, він хотів випробувати свої фізичні сили і стати першою людиною в історії, яка обійшла Чорне море пішки.

Волощуку 44 роки. За 13 років мандрівник побував у 44 країнах світу, подолав 282 тис. км, написав і видав 7 книжок, ще одну - в співавторстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-