ЄС оновив візові правила та збільшив збір до 80 євро

ЄС оновив візові правила та збільшив збір до 80 євро

Укрінформ
Євросоюз оновив правила видачі в’їзних віз для громадян третіх країн та підвищив вартість їх оформлення.

Відповідні зміни до візового кодексу ЄС, які були погоджені раніше між Європарламентом та румунським головуванням Європейської ради, були затвердженні у середу, 20 лютого, послами європейських країн, повідомляється на сайті Європейської Ради.

"Євросоюз оновлює власні візові правила з метою поліпшення умов для легітимних подорожей та збільшення кількості наявних інструментів для відповіді на виклики, пов’язані із нелегальною міграцією", - йдеться у повідомленні.

Нові правила, зокрема, передбачають, що заявки на візу можуть подаватися за 6 місяців, але не пізніше, ніж за 15 днів до передбаченої подорожі. При цьому аплікантам надається можливість заповнювати подання в електронній формі. Для тих громадян третіх країн, які регулярно подорожують до ЄС та мають позитивну візову історію, можуть видаватися багаторазові візи терміном від одного до п’яти років.

Водночас розмір візового збору зросте з 60 до 80 євро. "З тим, щоб забезпечити країнам-членам можливість краще покривати витрати на оформлення візи без створення перешкод для отримувачів віз візовий збір буде збільшений до 80 євро", - йдеться у документі.

Читайте також: Для українців запрацював безвіз із Уругваєм

Діти до 16 років будуть позбавлені необхідності сплати візового збору.

Згадані вище правила стосуються видачі так званих короткострокових віз, які дозволяють громадянам третіх країн перебувати на території ЄС не більше 90 днів протягом періоду в 180 днів.

На Україну згадані правила не розповсюджуються, оскільки вона має безвізовий режим подорожей до країн ЄС та Шенгенської зони. З відповідною інфографікою також можна ознайомитися на сайті Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-