У Луцьку з’явилася нова скульптура двох кликунів

У Луцьку з’явилася нова скульптура двох кликунів

Фото
Укрінформ
У Луцьку в центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки сьогодні, 16 лютого, встановили нову скульптуру двох кликунів.

Як передає Укрінформ, про це розповіла начальниця управління туризму та промоції Луцької міської ради Катерина Теліпська Суспільному

Кликунів розмістили на сходинках, що ведуть до центрального пляжу міста.

"Скульптура одна, а кликунів двоє. Такий був композиційний задум авторки – львівської майстрині Ніки Музичко, яка їх виготовила", – зауважила Теліпська.

Імена кликунам ще не дали. В управлінні туризму та промоції міста хочуть залучити до цього лучан. Оголосять результати вибору імен 6 березня, коли у Луцьку відзначатимуть день кликуна, додала КатеринаТеліпська.

Читайте також: Луцьких кликунів позначили на інтерактивній мапі

На виготовлення двох кликунів, за словами начальниці міського управління туризму та промоції, витратили майже 50 тисяч гривень.

Кликун – один із головних давніх символів Луцька. В епоху Середньовіччя кликун повідомляв населенню найрізноманітнішу інформацію: від вшанування полководців до виклику громадян до суду. У Луцьку ж кликуни, крім того, стояли на нічній варті в замку та "кликали" – постійно перегукувалися, а в разі пожежі чи нападу ворогів били на сполох. Саме ритуал "кликання" обумовив появу місцевої назви – кликун.

Скульптури кликунів почали встановлювати у Луцьку в 2014 році. Тоді оголосили конкурс на виготовлення серії скульптур.

Фото: Вадим Тєсунов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-