Кримчан закликають надавати інформацію про «Бастіони», з яких ворог запускає ракети «Циркон»

Кримчан закликають надавати інформацію про «Бастіони», з яких ворог запускає ракети «Циркон»

Укрінформ
Жителів тимчасово окупованого Криму закликають надавати будь-яку інформацію про ракетні комплекси “Бастіон”, з якого росіяни запускають експериментальні гіперзвукові ракети “Циркон”.

Зокрема на цьому наголосив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Федорова, саме з “Бастіонів” росіяни запускають "Циркони", які долітають до українських міст за лічені хвилини, і щонайменше двічі вони вже атакували Київську область.

“За даними української розвідки, "Цирконами" росіяни намагаються пробити протиповітряну оборону. "Бастіони" запускають їх з різних районів Криму”, - зазначив Федоров і звернувся до жителів Криму з проханням надати будь-яку інформацію про "Бастіони": місця запусків ракет, локації зберігання комплексів, місця зберігання ракет, заправки.

Також потрібна інформація про російських військових, які обслуговують "Бастіони" - імена, посади, місця служби та проживання.

“Живете в окупованому Криму й маєте таку інформацію, а також фото чи відео - надсилайте в чатбот єВорог. Й обовʼязково подбайте про власну безпеку: потім видаліть листування з чатботом, фото і відео з галереї, а також з папки “Видалене”. Якщо у вас є рідні або друзі на окупованих територіях - поділіться з ними цим повідомленням. І нехай вони потім також видалять його з листування”, - зауважив віцепрем’єр.

Читайте також: Сили оборони знають, де в Криму розміщені пускові установки ракет «Онікс» - Гуменюк

Як наголосив Федоров, знищені "Бастіони" - це мінус можливість для росіян обстрілювати українські міста.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 квітня від початку року Росія атакувала Київ п’ятьма “Цирконами”.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-