Юсов: Унаслідок удару по аеродрому в Джанкої були вражені російські літаки

Юсов: Унаслідок удару по аеродрому в Джанкої були вражені російські літаки

Укрінформ
Унаслідок удару ЗСУ по аеродрому в Джанкої у тимчасово окупованому Криму були знищені радіолокаційні системи і уражені літаки РФ.

Про це у ефірі програми "Свобода.Ранок" ("Радіо Свобода") поінформував представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, відповідаючи на питання про наслідки для РФ ураження цього аеродрому, передає кореспондент Укрінформу.

"Це справді була важлива, масштабна, успішна операція ЗСУ. Це - серйозний врожай. Так, там є і пускові установки комплексів протиракетної і протиповітряної оборони, є знищені радіолокаційні системи, є інформація про ураження літаків і особового складу", - зазначив він.

Представник ГУР заявив, що більш детальна інформація по цим ураженням сьогодні буде офіційно оприлюднена дещо пізніше.

Відповідаючи на питання про те, що у США виступили проти ударів по російських НПЗ, Юсов сказав, що у ГУР офіційно нагадують про те, що Україна не підтверджувала, втім, і не спростовувала подібні речі.

Відповідаючи на питання про те, чи будуть у подальшому інші удари по російських НПЗ, він поінформував, що не може зараз, розуміючи вагу слова, анонсувати чи спростовувати якісь речі.

"Те, що наслідки для РФ на території самої Росії, наслідки її геноцидної агресії проти України будуть продовжуватися - це дійсно так, і ми бачимо це фактично у щоденному режимі. Те, що ці НПЗ є не цивільними об'єктами, а саме військовими, оскільки використовуються для постачання окупаційного угруповання військ в Україні, а також для фінансування війни проти України - це також факт. А все інше - я думаю, що історія покаже", - сказав представник ГУР.

Окремо Юсов зазначив, що, у тому числі, і серед партнерів України дуже активно поширена думка про те, що українська держава має повне право на подібні дії і що вони носять виключно оборонний характер.

Читайте також: Юсов - про атаку дронів у Татарстані: Військовий потенціал ворога має знищуватися

Як повідомлялося, 17 квітня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в районі військового аеродрому "Джанкой".

Унаслідок ударів по аеродрому в Джанкої в тимчасово окупованому Криму була уражена система С-400 та командний пункт ракетного полку ППО РФ.

Президент України Володимир Зеленський подякував військовим за влучність під час проведення операції з ураження аеродрому у Джанкої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-