Помічницю «депутата» з Криму судитимуть за пособництво агресору

Помічницю «депутата» з Криму судитимуть за пособництво агресору

Укрінформ
Помічниці "депутата" з тимчасово окупованого Криму загрожує 12 років позбавлення волі за пособництво державі-агресору.

Про це повідомляє прокуратура АРК та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо помічниці окупаційного депутата Ялтинської міськради, яка систематично допомагає армії ворога. Її дії кваліфіковано як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що з вересня 2022 року громадянка України в Криму почала активно займатися «волонтерською діяльністю». Вона організувала збори та передачу матеріальних ресурсів російським військовим, які воюють проти України. На своїх сторінках у соціальних мережах жінка неодноразово публікувала інформацію про відкриття на півострові пунктів прийому «благодійної допомоги» та звіти про «волонтерську діяльність».

Читайте також: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Зокрема, збройним формуванням держави-агресора на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей було передано автотранспорт, комплектуючі до зброї, військове екіпірування, прилади нічного бачення, генератори, пристрої радіолокаційної боротьби тощо.

Оскільки обвинувачена переховується від правоохоронних органів на тимчасово окупованій території, щодо неї здійснювалося спеціальне досудове розслідування. Суд обрав для зловмисниці, яку оголошено в розшук, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, три «волонтери» з тимчасово окупованого Криму підозрюються у роботі на армію ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-