Росіяни зареєстрували на ТОТ близько 500 компаній, через які вивозять українське зерно - ЗМІ

Росіяни зареєстрували на ТОТ близько 500 компаній, через які вивозять українське зерно - ЗМІ

Укрінформ
Російські громадяни зареєстрували на тимчасово окупованих територіях України близько 500 компаній, через які вивозять українське зерно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання «Важные истории».

За його даними, з лютого 2022 року на тимчасово окупованих територіях України було зареєстровано 892 сільськогосподарські компанії. Більше половини з них відкрили підприємці з російських регіонів, підрахувало видання. Серед них журналісти знайшли як мінімум одну, що належить 43-річному Ельбеку Заїєву з Чечні. Його брат Алі Заїєв входить до числа силовиків, близьких до голови Чечні Рамзана Кадирова.

На знайденому журналістами фото, Алі Заїєв стоїть поряд із двома братами із родини Делімханових. Їхнього родича, депутата держдуми Адама Делімханова, в РФ називають «правою рукою Кадирова». На ще одному знімку Заїєв, одягнений у військову форму, разом з іншими силовиками стоїть поряд із самим Кадировим.

Фото з сайту storage.googleapis.com

Компанію «Агро 24» Ельбек Заїєв зареєстрував у лютому 2024 року. Вона знаходиться в селищі Асканія-Нова Херсонської області. Як випливає з документів, компанія займається вирощуванням зернових культур, оптовою торгівлею зерном та іншими видами сільськогосподарської діяльності. З'ясувати, скільки Заїєв заробив на продажу зерна з окупованих територій, наразі складно, бо компанія ще не публікувала фінансову звітність, а розрахунки найчастіше проводяться готівкою.

Читайте також: Загарбники торік вивезли з ТОТ близько 5 мільйонів тонн збіжжя - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України заявляло, що ефективною відповіддю на спроби РФ експортувати награбовану в нашій країні сільгосппродукцію стануть блокада російських портів та санкції проти покупців краденого товару.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-