Україна отримала $49,4 мільйона від Японії за проєктом Світового банку на відновлення житла

Україна отримала $49,4 мільйона від Японії за проєктом Світового банку на відновлення житла

Укрінформ
До держбюджету України надійшла частина коштів гранту обсягом $49,4 мільйона від Японії в межах проєкту Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE).

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

«Залучені кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, та на відбудову житлової інфраструктури України. Вдячний командам уряду Японії та Світового банку за підтримку”, - підкреслив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначається, що кошти гранту будуть направлені на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту. Проєкт підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови.

Читайте також: Україні потрібно ще $9,5 мільярда на швидке відновлення - Мінфін

Найближчим часом Україна очікує також на фінансування від Японії та Норвегії через проєкт Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine). Фінансування частково компенсує видатки держбюджету України на виплати вчителям, працівникам служб першого реагування та на пенсійні виплати.

Як повідомлялося, до Державного бюджету України надійшли близько $950 мільйонів від Японії в межах проєктів Світового банку на відновлення та соціальний захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-