Кошти на «єВідновлення» від Світового банку очікуємо вже цьогоріч - Кубраков

Кошти на «єВідновлення» від Світового банку очікуємо вже цьогоріч - Кубраков

Укрінформ
Україна очікує отримати грантові кошти на програму "єВідновлення" від Світового банку вже цього року.

Про це повідомив в інтерв’ю виданню РБК-Україна віцепрем'єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

«З самого початку проєкт "єВідновлення" був структурований саме таким чином (з орієнтацією на кошти донорів. – ред.). Це проєкт HOPE, який ми розробляли спільно з Світовим банком. Перші грантові кошти по ньому вже підуть у цьому році», - сказав Кубраков.

Він нагадав, що сьогодні для програм у межах "єВідновлення", а саме на грошову допомогу на термінові та капітальні ремонти та на компенсацію за знищене житло, використовуються кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Найбільшим джерелом наповнення якого стали арештовані на рахунках української дочірньої структури Сбєрбанку Росії $450 млн.

Наразі уряд працює зі Світовим банком, з Банком Ради Європи над структуруванням нових кредитів та грантів, щоб замістити фінансування на відновлення, яке було минулого року.

Читайте також: Вже 1000 українських родин придбали нове житло за програмою "єВідновлення"

«Поки я не можу називати цифри, але ці угоди будуть публічні. Щодо соціальної інфраструктури – сподіваюсь, що новий кредит з Європейським інвестиційним банком буде підписаний найближчим часом. Транспортна інфраструктура – з ЄБРР. З усіма міжнародними фінансовими організаціями працюємо і рухаємося вперед», - додав віцепрем'єр.

Як повідомлялося, у січні - лютому 2024 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло близько $1,2 мільярда зовнішнього фінансування. Усі кошти за перші два місяці 2024 року надійшли до держбюджету через проєкти Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-