Міжнародні партнери передали Україні техніку для розчищення завалів

Міжнародні партнери передали Україні техніку для розчищення завалів

Фото
Укрінформ
Японія, ЄС та UNDP передали обладнання для управління відходами руйнувань та побутовими відходами громадам Київщини, Чернігівщини, Миколаївщини та Херсонщини.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Програма розвитку ООН за фінансування Європейського Союзу та уряду Японії оголосила передачу обладнання для управління відходами 19 громадам України. Громади Київщини, Чернігівщини, Миколаївщини та Херсонщини отримають 52 сміттєвози та 63 одиниці важкої техніки для розчищення завалів — самоскиди, гусеничні та колісні екскаватори, а також два типи навантажувачів», - йдеться в повідомленні.

Так, 12 громад Київської та Чернігівської областей отримали 35 сміттєвозів та 4 одиниці важкої техніки за спільного фінансування ЄС та уряду Японії. Ще 5 громад Чернігівщини отримали 17 сміттєвозів, 4 самоскиди та 8 одиниць техніки для управління відходами руйнувань за підтримки уряду Японії.

Також уряд Японії профінансував закупівлю 41 одиниці важкої техніки для Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби, яка працюватиме в декількох громадах області.

Бучанська, Чернігівська та Миколаївська громади отримають комплекти обладнання для переробки відходів руйнації, зокрема машини для сортування та дроблення.

Крім того, за фінансування ЄС та уряду Японії передано 28 тисяч сміттєвих контейнерів та обладнання для переробки твердих побутових відходів для Київської та Чернігівської областей.

Читайте також: В Україні 100 мільйонів кубометрів відходів руйнації, треба налагодити переробку - експерт

Як повідомлялося, Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 41 одиницю важкої техніки- транспорт розділять між громадами, які постраждали внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-