Ухвалення допомоги від США наближає отримання Україною доступу до російських активів - Пишний

Ухвалення допомоги від США наближає отримання Україною доступу до російських активів - Пишний

Укрінформ
У Національному банку впевнені, що ухвалення нижньою палатою Конгресу США пакету законопроєктів з підтримкою України наближає отримання Україною доступу до російських активів та зрушить такі обговорення і в інших юрисдикціях.

Як передає Укрінформ, про це уФейсбуціповідомив голова НБУ Андрій Пишний.

"В останній день Весняних зборів МВФ та Світового банку зустрівся з колегами з Нідерландів та Литви. Упродовж усього візиту однією з магістральних тем на зустрічах з центробанкірами був доступ України до знерухомлених російських активів. Це непроста дискусія. Проте ухвалення Палатою представників США закону REPO, що стає основою для передавання активів РФ, упевнений, зрушить обговорення і в інших юрисдикціях. Ми розраховуємо, що ЄС врахує це рішення", - повідомив Пишний.

Він підкреслив, що з президентом центробанку Нідерландів Клаасом Кнотом якраз напередодні голосування в Палаті обговорювали всі аргументи "за" та "проти", які звучать в цій дискусії. На дії РФ має бути консолідована і рішуча правова відповідь з боку Євросоюзу, наголосив голова НБУ.

Читайте також: Фінансування від США допоможе зупинити російську агресію - Дуда

"Коли РФ не отримує гідної відсічі на свої дії, то сприймає це як привід чинити ще жорстокіше та зухваліше", - акцентував Пишний.

Як повідомляв Укрінформ, нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд на підтримку України.

Сенат Сполучених Штатів у вівторок розгляне законопроєкт про допомогу Україні, схвалений у суботу Палатою представників. Далі законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Фото: Андрій Пишний/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-