На Київщині замінили майже 15 тисяч вікон, пошкоджених унаслідок російських атак

На Київщині замінили майже 15 тисяч вікон, пошкоджених унаслідок російських атак

Фото
Укрінформ
У Київській області завдяки благодійникам вже встановили 14,9 тисяч вікон у пошкоджених російськими окупантами будівлях.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

«Влітку минулого року на Київщині стартував масштабний проєкт із встановлення вікон на об'єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення росіян. Загалом встановлено вже 14,9 тис. віконних конструкцій. Фонд GEM частково відновив майже 1123 об’єкти у Ірпені, Гостомелі, Вишневому, Софійській Борщагівці, Гатному, низці сіл Вишгородського, Білоцерківського, Бучанського району тощо», – написав Кравченко.

На Київщині замінили майже 15 тисяч вікон, пошкоджених внаслідок російських атак / Фото: Київська ОДА

Читайте також: На Київщині за кошти United24 відбудують амбулаторію, пошкоджену під час окупації

Він зауважив, що роботи тривають і найближчим часом будуть встановлені ще 997 конструкцій. Зокрема, на об'єктах у Білоцерківському, Вишгородському, Бучанському районах.

Заміна вікон відбувається у рамках віконної програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з The Howard G. Buffett Foundation (HGBF).

Голова ОВА розповів, що під час першої зустрічі із засновником некомерційної організації GEM (Global Empowerment Mission) Майклом Каппоні він домовився, що загальна сума допомоги становитиме 1 млн. дол. Саме на таку суму Фонд обіцяв встановити вікон. На сьогодні вона майже втричі перевищує домовленості – 2,8 млн дол.

Читайте також: Представник Литви розповів про адаптивність проєкту «Школа майбутнього для України»

«Допомога благодійників та міжнародних партнерів дозволяє економити колосальні кошти обласного бюджету та громад. І ми маємо змогу направляти фінанси на не менш важливі першочергові завдання із відновлення», – підкреслив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, наразі на Київщині відновлено понад 17,5 тисяч об’єктів, зокрема, близько 9 тисяч об’єктів відновлено за сприяння міжнародних партнерів та фондів.

Фото: Руслан Кравченко/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-