Учасниця Pussy Riot на

Учасниця Pussy Riot на "Європейському Оскарі" закликала підтримати Олега Сенцова

Укрінформ
Учасниця групи Pussy Riot виступила на підтримку Олега Сенцова

Під час церемонії вручення «Європейського Оскара» в польському Вроцлаві Марія Альохіна з групи Pussy Riot виступила на підтримку українського політв'язня в Росії режисера Олега Сенцова.

Відео її виступу опубліковане на YouTube.

«Я тут щоб поговорити про українського кінорежисера Олега Сенцова, вашого колегу, який навіть ось цього (показує на «фірмову» балаклаву Pussy Riot - ред.) не робив. Олег Сенцов отримав строк 20 років в'язниці. Зараз він у Сибіру, в Якутську, це 10 000 кілометрів звідси. Погода в Якутську сьогодні -46 градусів за Цельсієм. Це дуже холодно. У Олега двоє дітей. Самому йому вже сорок. Двадцять років у російській в'язниці - це смерть для нього», - сказала Альохіна.

Вона прочитала цитату з листа Сенцова, отриманого декілька місяців тому: «Нас непросто зломити. Якщо нам доведеться стати цвяхами в кришку труни тирана, я хотів би стати одним із цих цвяхів. Просто знайте, що саме цей цвях не зламається».

Альохіна висловила упевненість, що «суспільство сильніше, ніж будь-яка держава, тому що у суспільства немає кордонів». «І я вірю, по-справжньому вірю, що як суспільство, ми можемо міняти стан речей. Наостанок я хотіла б попросити вас встати за Олега і за його свободу», - закликала Альохіна наприкінці виступу.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії за сфальсифікованим обвинуваченням засудив Олега Сенцова, українського кінорежисера із Сімферополя, до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченка, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму. «Меморіал» визнав обох політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-