Сущенка можуть обміняти на кримських дезертирів – адвокат

Сущенка можуть обміняти на кримських дезертирів – адвокат

Укрінформ
Адвокат журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що відвідання російським омбудсменом Москальковою кримських дезертирів Максима Одинцова та Олександра Баранова говорить про можливість обміну їх на його підзахисного.

Про це адвокат розповів в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Ми з Романом позитивно оцінюємо той факт, що російський омбудсмен Москалькова відвідала в СІЗО Миколаєва двох військовослужбовців, кримських дезертирів - Максима Одинцова і Олександра Баранова. Це дає такий собі варіант обміну. Не знаю, в якому співвідношенні: один до двох, один на одного, два на два чи інш. Поки що важливий сам факт відвідання і наявність якогось варіанту", - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, наголосивши, що вона не відповідає дійсності.

Строк тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-