Сущенко надіслав з

Сущенко надіслав з "Лефортово" вітання колегам

Фото
Укрінформ
Власний кореспондент Укрінформу в Парижі Роман Сущенко, якого незаконно утримують у в'язниці "Лефортово" у Москві, привітав колег з Новим Роком та Різдвом Христовим.

Він надіслав на адресу Укрінформу вітальну листівку та листа.

"Нехай рік прийдешній принесе Україні мир і стабільність, упевненість і благополуччя у ваші домівки, хороші події і цікавих співрозмовників. Здоров'я вам усім. Дякую за підтримку", - написав Сущенко у листівці, датованій 12.12.16.

У листі Роман розповів про перебування у в'язниці, подякував колегам за підтримку та висловив сподівання на швидку зустріч.

"Дякую вам від щирого серця за вашу підтримку і особисту участь в силу своїх можливостей в моїй долі і за допомогу родині", - написав Сущенко.

За словами Романа, новини, звістки від колег, особисті листи "дуже надихають, додають сил і дозволяють фокусуватися не так на гратах і кайданах, а на сонці і блакитному небі, майбутньому країни і народу".

Сущенко також розповів, що нині багато читає українську літературу, здебільшого класиків, твори яких лишилися у тюремні бібліотеці ще з радянських часів.

Підтримати Романа Сущенка в "Лефортово" та написати йому листа можна на адресу: 111116, Москва, Лефортовский вал, дом 5, ФКУ СИЗО N2 ФСИН России, Сущенко Роману Владимировичу (1969г.р.), дотримавшись визначених інструкцій: листи мають бути російською мовою, їх текст - політично нейтральний, на конверті вказати рік народження і повне ПІБ в'язня. Крім того, бажано додати до листа чистий аркуш паперу і конверт.

Романові та іншим українцям, ув'язненим у Росії та в Криму, можна написати в рамках Новорічного марафону.

Як відомо, Роман Сущенко був затриманий 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. За останнім рішенням московського суду, журналіст залишиться за гратами до 30 січня. 7 жовтня минулого року Роману Сущенку було пред'явлено звинувачення в шпигунстві, і Кремль продовжує наполягати, що Сущенко є співробітником української розвідки попри численні докази протилежного.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-