Сущенку не дозволили побачитися з дружиною - Фейгін

Сущенку не дозволили побачитися з дружиною - Фейгін

Укрінформ
Заяву журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують у московському СІЗО, на дозвіл зустрітися з дружиною не задовольнили. 

Про це адвокат Сущенка Марк Фейгін розповів в коментарі Громадському радіо

"Роман направив заяву вже повторно про те, щоб йому надали побачення з дружиною Анжелою Сущенко і дали можливість поговорити по телефону з сином", - розповів Фейгін.

За його словами, заяву про зустріч з дружиною не задоволено. 

Адвокат також повідомив, що отримав офіційного листа від Міністерства оборони України про те, що його підзахисний не є співробітником української розвідки.

"В мене на руках є довідка з Міноборони України, з ГУР МО, про те, що Роман Сущенко не знаходиться на службі там, не є кадровим офіцером. Цей документ ми опрацьовуємо з МЗС і будемо передавати в матеріали слідства, тому що він має велике процесуальне значення і для суду, і для попереднього слідства", - наголосив він. 

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-