Захист Сущенка наполягатиме на домашньому арешті - Фейгін

Захист Сущенка наполягатиме на домашньому арешті - Фейгін

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що на засіданні Лефортовського суду щодо продовження утримання Сущенка під вартою, який має відбутися наприкінці січня, захист наполягатиме на домашньому арешті.

Про це Фейгін розповів в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Нагадаю, що термін утримання Романа Сущенка під вартою закінчується 30 січня. Десь за тиждень до цього має відбутися засідання Лефортовського суду про продовження арешту. Захист, як і раніше, буде наполягати на "зміні запобіжного заходу" на домашній арешт", - повідомив Фейгін.

Він заявив, що вважає цей захід абсолютно адекватним ситуації, що склалася.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-